Вимагаю оприлюднити поадресний перелік повернутих Києву активів

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді звернулася до голови КМДА О. Попова з вимогою надати перелік рішень Київради щодо колись незаконно відведених земельних ділянок та щодо передачі майна, які були скасовані та реально виконані.

Влада увесь час заявляє про те, що деякі ділянки та майно, які були відчужені, повертаються киянам, а рішення про їх надання під забудову та передачу у власність – скасовані. Але заяви влади про повернення Києву майна та земель не містять ніякої конкретики. Ні наша фракція, ні кияни толком не розуміють про які саме землі та про яке майно йдеться.

Наразі, Прокуратурою оскаржено 184 рішень Київради у сфері земельних відноси, скасовані 129 рішень Київради вказаної категорії та повернуто майже 1,5 тис. га землі у власність територіальної громади Києва. Що стосується повернутого майна, то інформація є абстрактною.

Тому допоки КМДА не надасть киянам конкретну відповідь на питання: про які саме повернуті зелені зони та майно йдеться, то вся інформація щодо повернутих Києву активів вважатиметься  не більше, ніж  піаром. Адже насправді повернуті земельні ділянки можуть виявитися нічого не значущими клаптями землі на околицях міста. А гучні заяви про повернуте майно, пустими словами.

Нагадаю, за словами голови КМДА (в 2011 році), за 3 роки перебування Черновецького на посаді Київського міського голови було незаконно розподілено більше 3 тисяч гектарів землі, в результаті чого міський бюджет недоотримав близько 70 мільярдів гривень. А з власності територіальної громади вилучено 68,5 тисяч квадратних метрів нежитлової нерухомості, в яких розташувались міські та державні установи.

Попов запевнив, що він працює над поверненням у власність міста втрачених активів, незаконно вилучених, розданих безкоштовно чи за безцінь земель, комунального майна і вважає це справою честі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі