Mикола Михник
ГАРМАТИ НЕ МУСЯТЬ СТРІЛЯТИ ! Чернігів. Пенсіонер, дитя війни. Інженер - гідротехнік. Мудрим не став, бо в селі проживав тільки до закінчення десятирічки, звідки перейняв трохи розсудливості... Отож і ділюсь.
05.04.2013

Футбольний чемпіонат світу - 2014. Вибори – 2015. Шанси України.

Щоб краще розуміти ситуацію, я спростив турнірну таблицю результатів футбольних поєдинків за вихід із відбіркової "групи Н" до фінальної частини Чемпіонату світу по футболу-2014, тож відкинув явного аутсайдера - збірну Сан-Марино. Турнірна таблиця постала в такому вигляді:

№   Країна          І      В    Н   П   О   Втрачені очки

1 Чорногорія       4     2    2    0    8         4

2 Україна             5    2    2    1    8          7

3 Англія                4    1    3    0    6         6

4 Польща            4    1    2    1      5        7

5 Молдова           5    0    1   4     1         14

Залишається кожній збірній зіграти по одному матчу з усіма суперниками, крім гри Молдова – Україна. У збірних Чорногорії, України, Англії та Польщі є шанс боротися за перше місце. Щоб бути першими, українцям потрібно набрати в трьох матчах не менше 6 очок, другими - 5 очок. Наші шанси залежать від гри кожного футболіста збірної і мудрості досвідченого тренера.

Безперечно, дуже хочеться побачити українську збірну в фінальній частині ЧС-2014. Гра збірної у фіналі - це тільки те, що може на якийсь час об'єднати й нашу політичну "еліту": Мороза і Вітренко, Табачника і Кириленка, Яценюка і Гриценка, Тягнибока і Симоненкака, Януковича і Тимошенко,… В інший період вони так заклопотані боротьбою за "добробут" народу, що на чужому подвір'ї порошинку бачать, а на своєму - і колоди не вгледять.

Подивишся на кожного окремо – ніби й освічені, чемні, не юродиві, дехто прикупив ще й учених звань. А зійдуться разом в Раді чи на телешоу – ніби не від світу цього - тупа гризня, наклепи, бравада, суперечки – стрижене-голене. Ще й за опонента кожний розкаже те, чого він насправді заслуговує. Невже дійсно дурість - пропорційна освіті? Комусь же це вигідно, не тільки їм? Якась же темна сила їх заохочує, крутить ними, як циган сонцем! Двадцять років показового "протистояння", а мафіозний караван іде!

Народ зрозумів облуду їхнього "боротьби", то вже не вийде мітингувати під гаслами корисливих партій (хіба що за добру платню). Люди виходили протестувати в 90-х роках та політичні провокатори їх зрадили: розчленили "Народний рух", виштовхали з офісу В'ячеслава Чорновіла, підтасували опонентом Кучми в другому турі президентських виборів комуніста Симоненка.

В 2004 році народ виборов на Майдані кермо чесному українцю-патріоту Ющенку, та мафіозна "еліта" новим законом суттєво урізала президентські повноваження і, на догоджання Кремлю, стадом затоптала його, окупував з 2006 року парламент по закритим партійним спискам. Так же, по стадному, в 2010 році мафія повернула повноваження своєму "пахану" й сприяла йому в повній узурпації владі... На виборах - 2012 більшість людей проголосували за опозицію та отримали неабиякого "облизня", бо політичні перевертні зрадили народ ще в листопаді 2011 року, прийнявши антинародний виборчий закон 366-ю картками при активній підтримці депутатами з "опозиційних" парламентських партій. Та не один з них не покаявся!

Надія тільки на збірну по футболу. Якщо вдало виступить на ЧС-2014, то, можливо, й ми прозріємо, наберемося наснаги і мудрості, повіримо в свої сили та згуртуємося й не дозволимо наперсточникам підтасувати в 2015 році кандидатів в президенти так, як це зробили в 2010 році, коли в другому турі не було за кого виходити на Майдан – два чоботи пара. Тільки за свого, справедливого і чесного кандидата народ буде боротися, мітингувати, голосувати та його захищати.

Політична "елітна" мафія це розуміє, тож знову готує якусь пастку (зміну виборчих правил, провокаційні референдуми, змовницькі зміни до Конституції), аби не допустити народного обранця до влади. Мафії і її челяді не потрібний чесний Президент, а тільки Гарант підтримки їхніх корпоративних і корисливих інтересів. І в цьому – конфлікт влади і народу, в якому влада вже двадцять років перемагає. Тож єдиний шанс - потрібний мудрий і досвідчений державний тренер, здатний об'єднати українців і на Майдан, і (важливо!) на дієве протистояння мафії після Майдану.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі