Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
14.03.2013
1

Сквер ім. Стуса не створено через "радянськість" влади

Прокуратура Шевченківського району відновила скасоване міліцією Шевченківського РГУ МВС України кримінальне провадження проти КМДА щодо невиконання адміністрацією рішення Окружного адміністративного суду про присвоєння скверу імені Василя Стуса.

Дивні речі творяться в нашій країні. Антиукраїнська влада, яка, певно, асоціює себе із радянським режимом, з яким боровся Стус, не хоче виконати рішення Київради, яка присвоїла скверу ім'я Василя Стуса. Хоча це не перший випадок, коли команда нового президента атакує славетних українських особистостей: згадайте позбавлення звання героїв України борців видатних українців Степана Бандеру та Романа Шухевича, перейменування частини вулиці Івана Мазепи в Лаврську тощо. А нещодавно ситуація взагалі стала абсурдною – українська влада в селі, де народився Тарас Шевченко заборонила читати його вірші.

У діях київської влади я вбачаю системну роботу антиукраїнської команди В. Януковича по знищенню пам'яті видатних українців, серед яких особливе місце займає відомий дисидент і поет, борець з диктатурою Василь Стус.

Нагадаю, що громада Києва та громадські організації виборюють у столичної влади увічнення пам'яті Василя Стуса заснуванням скверу його імені в місцині, де він мешкав разом із своєю сім'єю, з початку 2007 року.

26.02.2010 року Київрада ухвалила рішення "Про присвоєння скверу імені Василя Стуса" та зобов'язала КМДА виконати це рішення, проте КМДА до цього часу не виконала рішення Київради і жодної вимоги Державної виконавчої служби України, Постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 5 квітня 2012 року, Постанову про відкриття кримінального провадження від 20.06.2012 року, 07.08.2012 року, 20.10.2012 року, 22.10.2012 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду.

27.12.12 року Шевченківське РГУ МВС України відкрило кримінальне провадження, яке згодом скасувала.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі