Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
28.12.2012
3

Діти з неповних родин мають право на пільги

Матері-одиначки та батьки-одинаки мають повне право вимагати, щоб їхні діти отримували пільги на оздоровлення і відпочинок відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

До такого висновку я дійшов, з'ясовуючи причини відмови Управлінням сім'ї та молоді Оболонського району матері-одиначці отримати запрошення на новорічну ялинку для своєї дитини.

Відмовляючи матері-одиначці, управління посилалося на те, що в Законі України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", в якому прописані пільгові категорії дітей, категорія "мати-одиначка" не є пільговою категорією на отримання запрошення.

Якщо дитину виховує, наприклад, лише мати-одиначка, яка не отримує аліментів від батька дитини, бо його не існує або він не встановлений, це означає, що родина не повна. Тобто, ця дитина є фактично сиротою і тому потребує особливої соціальної уваги та підтримки. А значить має право на отримання пільг.

Саме про це йдеться у Законі "Про оздоровлення та відпочинок дітей", де прописано, що право на пільги мають: діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, діти-сироти,  діти   позбавлені батьківського  піклування, бездоглядні  та  безпритульні діти, діти-інваліди тощо.

Шкода, що чиновники не розуміють, того про що йдеться в Законі і при розподілі подарунків та квитків, інших пільг,  не враховують до пільговиків дітей з неповних родин. Звичайно, я зроблю все можливе, щоб ця дитина пішла на новорічну ялинку і отримала подарунок. Але, прохання матері, яка звернулася до мене за допомогою, висвітлило існуючу проблему, яка стосується багатьох дітей України. Тому переконаний, що це питання треба вирішувати на державному рівні і прирівняти дітей з неповних родин до пільговиків.

Я звернувся до Прем'єр-міністра М. Азарова з вимогою пояснити підпорядкованим управлянням, які розподіляють пільги для різних категорій дітей, суть Закону, який безумовно передбачає надання пільг згаданим родинам, але по факту не виконується.


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі