Тарас Токар
ініціатор створення (author created) Світової інтернет-спільноти українців "Україна - Ukraine", громадський активіст, блогер.
27.12.2012
4

Чи контролює прокуратура видачу лікарями листків непрацездатності у Полтаві?

Ходити на "лікарняний" в Україні, як не дивно, економічно вигідніше тим, хто має стаж більше 10 років, аніж тим, хто справно ходить на роботу. Той, хто отримує від лікарів листок непрацездатності, відповідно до чинного законодавства, отримує за трудодень більше, ніж той, хто працює.

Виходить, що "хворіти" (я спеціально написав це слово у лапках) вигідніше, ніж ходити на роботу. Сидячі вдома за чашкою кави, курячи цигарку та граючи в ігри на комп'ютері, працююча людина отримує в день більше, ніж та, що перебуває на роботі і виконує купу завдань свого керівництва.

Звідси випливає, що ряд "трудоголиків" зацікавлений будь-яким шляхом здобувати собі "лікарняний", щоб залишатися в "раю". Та чи всі лікарі порядні і видають такі листки відповідно до справжнього діагнозу?

Цікаво, яку роботу по контролю за видачею листків непрацездатності проводять органи прокуратури? Цікаво, скільки фальшивих листків ними виявлено у Полтаві (наприклад, у цьому році) і хто притягнутий до відповідальності?

P.S. Днями відповідний запит на інформацію мною буде направлено до прокуратури Полтави.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі