Починати треба з себе

- Якщо народ неправильно себе поводить, Бог посилає йому дурного царя, - так завершив проповідь молодий католицький священик у Немирові.

Про це мені розказала місцева Леоніда Миколаївна. І додала:

- Починати треба з себе.

Я згадала, як кожного дня перехожі сварять комунальників, владу і погоду за мокрі ноги. На зупинках їм доводиться долати перешкоди з рихлого снігу, який знизу вже перетворився на талу воду. І жоден не приносить лопату підчистити цей сніг.

- В мене лопати немає, - відповіла на мої "думки вголос"  жінка років 45-ти. – А то б горнула, чесно. Бо сил немає на це дивитися. Якби біля зупинок лопати стояли, то люди вже давно б все розчистили. Все одно чекають транспорту.

- Ага, подчистили б остановку, точно, - буркнув небритий чоловік. – И лопату, и другой инвентарь. Только снег бы и остался. Потому что нафиг никому не нужен.

Четверо молодиків, що стояли неподалік, зареготали. Жінка сумно зітхнула.

Мені подумалось: "Невже, дійсно, маємо те, на що заслуговуємо?"

Уявіть ситуацію: у Верховній Раді заговорили про те, що у Вінниці пасажири самі розчищають зупинки. Депутати схаменуться: "А ми що, гірші?" І теж зроблять щось корисне для країни. А ми будемо подавати приклад. Гарний приклад. Як зробити наше життя кращим.

Почнемо з себе!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі