У Донецьку влада прийняла рішення не знущатися з української мови ФОТО

З початку листопада, тобто після перемоги "Свободи" на виборах до Верховної ради, із офіційного сайту Донецької обласної ради зникла українська його  версія.

Користувачі неодноразово вказували  на велику кількість помилок української версії цього  сайту. На фото однієї із сторінок видно, що відвідувачі можуть познайомитися із "Графіком прийому ізбіраєтєлєй". Або графа" освіта" -"высшее".

Виглядало так,  ніби влада спеціально насміхалася над українською мовою та користувачами українських сторінок сайту.

А може воно й дійсно так було. Тим більше, що ще 16 вересня Донецька обласна рада прийняла постанову, що в Донецькій області російська мова є регіональною.

Видно,  після перемоги на виборах "Свободи" на Донеччині власть імущі відчули, що знущанню над рідною мовою приходить кінець. Тому й рішили оновити українську версію сайту.

До речі,  і досі на слуху у мешканців Донеччини  позов жителя Лисичанська Віталія Шведова до Вищого адміністративного суду признати призначення Миколи Азарова прем'єр-міністром незаконним через незнання української мови.

Якби подібний позов розглядали десь у Польщі чи Литві, не кажучи вже про Францію, Німеччину чи Італію, то суд би його моментально задовольнив.  Бо як може  таку високу  посаду займати людина, котра не володіє державною мовою.

Хоч коли бути об'єктивним, то людину без знання державної мови взагалі б не призначили не те що прем'єр-міністром, а не дозволили б працювати навіть лікарем чи машиністом.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі