"Бандерівці" підкорили Полтаву і дійшли до Донецька. Через 5 років на Донеччині стане популярною українська мова. ФОТО

Неділя. 11 година ранку. Неподалік  "Фуршету" п'ятеро осіб пенсійного віку зупиняються біля металічного паркану.

На ньому наклейка-агітка КПУ і неподалік  листівка "Свободи".

– І щоб я оце голосував за комуняк чи регіони! Комунальні підняли, пенсію за 39 років стажу маю аж тищу сто. Щоб мову взагалі у нас забрали? Та ніколи у житті. У нас мова яка? Українська. Так було споконвіків з діда прадіда. А вони нас хочуть перетворити у стадо з їхнім язиком.  На зло проголосую за "Свободу",– каже один.

– Так вони ж бандерівці. Дмитрович, ти що б... твою таку ахінею несеш? З глузду з'їхав? Вони наших батьків різали та вішали, а ти за них збираєшся голосувати. Ти взагалі вже тю-тю,– говорить чоловік поряд,  крутячи рукою біля  чола.

–А ти що був там, бачив як різали. Менше слухай всяку бредятину. Правильно Ваня все каже. Нинішня власть,  якщо народ за неї проголосує, відбере у нас не лише пенсії чи мову, а й нашу історію і культуру. Я все життя проробила у школі істориком. Да,  приховували від нас правду за того ж Міхновського, Бандеру чи Леніна. Ну такого перекручення нашого минулого, як зробив Табачник, навіть колись капеерес не дозволяла. Тому ми також уже визначились. Я буду голосувати за "Свободу",– говорить невисока худорлява жінка, тримаючи під руку чоловіка. – А муженьок мій голосуватиме за Кличка.

І розмова ця відбулася не десь у Львівській чи Тернопільській областях. А у центрі України – на Полтавщині.

Виходить,  закон  Колесніченка-Ківалова  спрацював проти самих же натхненників "руського міра". Змусив людей задуматися якого вони роду-племені і куди , в яке ярмо їх тягнуть різного роду стяжателі російської імперії.

І ще одна думка закралася: 5 років тому слово "Свобода" з уст пенсіонерів у центрі України навряд би чи почув. Хіба б що при цьому слові плювалися та розмахували кулаками, доводячи, що бандерівці різали наших батьків та матерів.

Значить, років за п'ять і на Донеччині чи Луганщині люди свідомо голосуватимуть за так званих "бандерівців"– за "Свободу"

До речі, за "Свободу" проголосувало біля 10% виборців або  більше 2 млн. громадян.

Між іншим, у Дніпропетровську та Херсоні "Свобода" набрала 7 %, Харкові та Миколаєві 6% , у Одесі- 5% голосів виборців.

Не останню роль в цьому зіграв і сумно відомий закон про мови Ківалова-Колєсніченка. Тому передвиборні потуги Партії Регіонів за рахунок закону про мови  "прихилити" до себе електорат  сходу та півдня України лопнули як мильна булька.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

154

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі