Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
19.09.2012
8

Музей в Пирогово оббудують висотками?

Київрада планує відмовити Музею народної архітектури та побуту України Національної академії наук України в Пирогові у наданні земельної ділянки для розміщення експозиції музею.

До порядку денного найближчої сесії Київради внесено проект рішення про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Державній установі "Музею народної архітектури та побуту України Національної академії наук України" по вул. Академіка Заболотного, 29 для розміщення експозиції музею.

Є небезпека, що згадана земельна ділянка буде використана під забудову. Тому музей претендує на неї для розміщення своєї експозиції, тим паче ділянка знаходиться в охоронній зоні музею і належить до земель перспективного розвитку закладу.

Але оскільки Київрада підготувала проект рішення щодо відмови в наданні ділянки, є небезпека того, що перед музеєм в Пирогово може з'явитися  нова висотна забудова. І відвідувачі музею, відпочиваючи в унікальному місці, будуть бачити дахи торгових центрів чи житлових висоток.

Скандали навколо землі музею відбуваються регулярно. Нещодавно була спроба позбавити музей землі, але постійна комісія Київради з питань культури та туризму не підтримали, підготовлений КМДА, проект рішення Київради, відповідно до якого музей могло бути позбавлено майже 20 га землі.

Нагадаю, 17 липня 2008 року Київрада прийняла рішення "Про оформлення права користування земельною ділянкою державній установі "Музей народної архітектури та побуту України Національної академії наук України" для експлуатації та обслуговування експонатів, будівель і споруд музею в с. Пирогів у Голосіївському районі м. Києва", яким прийнято рішення про оформлення музею ділянки площею 131,55 га. Тому прийняття нового рішення щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою та відведення земельної ділянки музею, площею 111,519 га, площу музею могло бути зменшено на 20 га.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі