Несила говорити українською

Віктор Янукович годину поспіль дає інтерв'ю московському журналісту Віталію Коротічу, який тривалий час був головним редактором московського "Огонька". Шановний Коротич з побожним трепетом ставить питання. Вельмишановний Янукович з усмішкою віповідає. Розмова в інтер'єрах "чіп-ен-дейл" - без жодної запинки.Проте випробування українською Янукович витримує хвилин із 20.

"Как это так, что Берлускони в Италии есть свой телеканал, а вы так редко показываетесь на телеэкранах?", - вопрошає шановний Коротич вельмишановного Януковича. "Да это так, я не люблю появляться на телеэкране", - відповідає той. - "Не хочу. Не треба журналістів. Мені ця рекама непотрібна. В Севастополі все ллється в море, бо негайно потрібні очисні споруди. Я позвонил Азарову и дал указание решить вопрос. А вот когда вы мне позвонили и предложили встретиться, я сразу согласился. Это интересно".

Напевно, ні Куліков, ні Шустер цього разу Януковичу не дзвонили. Посоромилися балакати знову в інтер'єрах. Вистачило ганьби із цензурованою екскурсією в Межигір'я. Що було робити вельмишановному Януковичу? Кликати Коротіча.

У ньогоукраинские корни, хотя человек — давно московский. Режисувати інтерв'ю з таким — не проблема. У Москві все роблять тільки по нотах. Коротіча вчити не треба. І не треба все інтерв'ю мордувати себе "державною мовою".

Година розмови українською — несила для шановного Януковича.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі