ВИБОРИ НАБЛИЖАЮТЬСЯ... (Думки сiрої галицької мишi.)

Наближаються вибори. Майже одночасно - у двох державах. Українцi обиратимуть депутатiв Верховної Ради, а росiяни - депутатiв обласних мiських (районних) органiв представництва i мерiв (керiвникiв мiсцевих адмiнiстрацiй).

От i виникають деякi думки...

Засоби масової нформацiї постiйно повiдомляють про факти корупцiї влади. (Маю на увазi обидвi держави.) А також - про те, з чим i навiщо прагнуть змiнити iснуючих владарiв рiзноманiтнi опозицiонери.

Вiдразу пояснюю, що я не є прихильником iснуючої влади - а нi росiйської, а нi української. Як не можу й сказати, що палко пiдтримую будь-кого серед опозицiонерiв. Хочу нагадати про деякi загальнi риси влади - не зважаючи на те, саме хто "тримає кермо".

Вже стає аксiомою - "у владi знаходяться корупцiонери". Що вони роблять, оцi корупцiонери? Здiйснюють корупцiю! Що треба зробити, щоб вони втратили можливiсть її здiйснення? Пiдтримати опозицiонерiв!

Але... виникає таке запитаннячко: а навiщо деякi опозицiонери прагнуть скинути iснуючих владарiв i стати владарями?

Шановнi читачi! Я чомусь впевнений, що ви усi - люди чеснi й поряднi. Зовсiм не такi, котрi мрiють займатися розкраданням державних активiв та брати хабарi. У такому разi - наступне запитаннячко: ХТО З ВАС ХОЧЕ ОСОБИСТО СТАТИ ЧЕСНИМ I ПОРЯДНИМ ДЕПУТАТОМ (МIНIСТРОМ, МЕРОМ т.i,)?

Пiдозрюю, що таке бажання в когось з вас не виникає. Бо повсякденна державна праця, якщо ставитися до неї чесно - це справа важка й клопiтлива. Та ще й вiдповiдальнiсть - надто велика.

У 1996 р. деяка партiя офiцiйно називала мене як кандидата у депутати обласного рiвню. Визнаю: вiд честi балотуватися я... ухилився. Запитаєте - чому? Вiдповiдаю: вирiшив, що для мене звичнiшим i спокiйнiшим є займатися власною професiйною дiяльнiстю.

Отaкi ми, пересiчнi люди: не хочемо "йти у владу"! А хто прагне туди потрапити? Переважно - саме тi, котрi мають на увазi використовувати владнi можливостi й повноваження у власних iнтересах. Говорячи коротко... здiйснювати корупцiю!

Сидять у владi корупцiонери... Прагнуть туди потрапити опозицiонери... Щоб скинути оцих корупцiонерiв... I стати корупцiонерами замiсть їх...

Фiлософське коло...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі