Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
29.02.2012
153

Нащадки нацистів наступають

Так уже повелося в нашій країні, що поки ми пускаємо гостей до столу, вони вилазять на стіл. Деякі росіяни позволяють собі приїхати в Україну і заявляти, що бачте, Крим належить Росії, що державною мовою повинна бути російська. Тепер же прямі нащадки нацистів, повчають нас тому, хто повинен бути українським героєм!

Днями до нас "завітав" німець польського походження Ґжеґож Россолінський-Лібе  і на цілком офіційному рівні, в приміщенні посольства Німеччини хоче розповісти нам, що Бандера – фашист, який вбивав євреїв, поляків, українців, а УПА проводила етнічні чистки. Цитата з праці Россолінського-Лібе "Свято фашизму і військових злочинів в Едмонтоні. Політичний міф і культ Степана Бандери в мультикультурній Канаді":

"Міф Бандери змусив частину української діаспори в Канаді та інших країнах вшановувати фашистського, антисемітського і радикально націоналістичного політика, прихильники якого не тільки прагнули співпрацювати з нацистами, але також убивали євреїв, поляків, росіян, тих українців, які не були націоналістами, та інших людей в Україні, котрі сприймалися як вороги священної ідеї нації".

І такі висловлювання дозволяє собі той, чиї предки знищували мільйони українців, євреїв та інших народностей, чиї предки самі вбили у 1942 році в концтаборі Аушвіц рідних братів Степана Бандери Олександра та Василя, а самого Степана відправили в концтабір Заксенгаузен.

Та завдяки зусиллям небайдужих українців та ВО "Свобода", слід зазначити, що лекції німецького псевдоісторика польського походження скасували у Дніпропетровську та Києві. Керівництво Національного гірничого університету, Національного університету "Києво-Могилянська академія", Всеукраїнського Центру Вивчення Голокосту "Ткума" та Київської Торгово-промислової палати, де мали відбутися антиукраїнські лекції, відмовили у наданні приміщення організаторам лекцій, які спотворюють історію України та розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Залишилась одна лекція, яка повинна відбутись 1 березня у приміщенні посольства Німеччини. І найцікавіше те, що подібні провокації організовує представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, яка нещодавно організувала ще одну подію, яка стала скандально відомою. Це була аморальна, порнографічна виставка "Українське тіло", яку проводили в приміщенні Національного університету "Києво-Могилянська академія". Нагадаю, що в результаті виставку закрив президент академії Сергій Квіт, а керівництво могилянської організації, яка була співорганізатором виставки, змінено. Та репутація університету після цього суттєво постраждала. Гадаю, що на те саме зараз наражається і посольство Німеччини, адже виходить, що дозволяючи українофобську лекцію у своєму приміщенні, посольство заявляє, що вони підтримують позицію Ґжеґожа Россолінського-Лібе.

Тож на знак протесту 1 березня 2012 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" проведе пікетування посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні з вимогою припинити антиукраїнські провокації у формі лекції так званого "історика" – українофоба Россолінського-Лібе.

Початок пікету о 18:00 за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 25.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

153

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі