Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
26.02.2012
68

Гайтана, Шустер і Сиротюк

Пропоную читачам кілька тез побратима Пилипа Іллєнка щодо п'ятничного ефіру Шустер Лайв.

Кілька думок щодо вчорашнього ефіру Шустер Лайв. 

Очевидно, що режисери шоу головною метою для себе поставили будь-яким способом витиснути з Юрка Сиротюка вибачення за так звані "расистські заяви", причому ніхто з присутніх опонентів, включаючи самого Шустера, який був неприховано налаштований проти "Свободівців", навіть не намагався проаналізувати, чи дійсно прояви расизму присутні в цих висловах. Тобто організаторам дійства треба було не розібратися в тому, що таке расизм, і чи є різниця між расизмом і визнанням самого факту належності тієї чи іншої особи до певної раси, а виставити українців легкодухими невігласами, які під тиском таких "моральних авторитетів" як Лєна Бондаренко та Едуард Клім повинні посипати голову попелом та каятися в невідомих гріхах.

Іронія полягає в тому, що "вибити" вибачення українофоби намагалися застосовуючи звичний для них арсенал хамства, істеричного волання (фірмовий стиль Бондаренко), зневаги та відвертих образ. 

Проте своєї мети Бондаренко і ко досягти не змогли, адже Андрій та Юрко зайняли чітку і тверду позицію. Ніяких вибачень та виправдань. Не допомогли навіть менторські повчання "незаангажованих політологів", що обслуговують режим і на постійній основі "прописалися" в студія політичних ток-шоу. 

Натомість "Свободівці" чітко показали істине обличчя своїх критиків. Як тільки 
Сиротюк продемонстрував лакейський лист, підписаний Клімом на підтримку українофоба Табачника. Клім одразу впав в істерику, а коли Андрій нагадав йому про його роль у лобіюванні разом з Табачником та Луцьким вже одіозного проекту закону 6523 - взагалі почав нести якусь єресь. Нажаль, у передачі не було нагоди згадати ставлення Кліма до законодавчих ініціатив присутньої тут же новоявленої захисниці українських співаків Лєни Бондаренко, що проштовхнула в парламенті позбавлення цих же ж виконавців квоти звучання в ефірі.

Сама ж Гайтана так і не змогла пояснити чим її образив Сиротюк, так само як і не змогла нічого пояснити с приводу своїх антипатріотичних заяв, про які їй в свою чергу нагадав Андрій. У відповідь вона лише почала переходити на особистості.

Зрозуміло, що сам по собі ефір було побудовано проти Юрія Сиротюка персонально. Це яскраво було видно, коли політичне питання почали зводити до побутово-маніпулятивного "будь мужиком, ізвіність пєрєд жєнщінай". Зрозуміло, те що сталося - далеко не побутова ситуація і не наслідок якихось персональних претензій Сиротюка до Гайтани. Все знайчно серйозніше, - ця історія ілюструє те, що українцям забороняється мати свою думку та говорити хоч щось, що не вписується в прогнилі та збанкрутілі принципи так званої "толерантності та мультикультуралізму", під соусом яких Табачники, Германи, Арфуші, Кліми та їм подібні нав'язують нам звичайну ненависть до всього українського. 

Висновок - бойовий ефір, в якому націоналісти, будучи в абсолютній меншості, відстояли свою позицію та не прогнулися перед агресивними українофобами та невігласами. І конкурс Євробачення та Гайтана при цьому не мають ніякого значення.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі