Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
18.02.2012
88

Гриценко і інтернет-голосувалки.

Кілька скріншотів з різних голосувалок у соціальних мережах:

Як бачимо, в одному з найвідоміших опитувань, що проводилось у соціальній мережі Facebook, переміг Анатолій Гриценко.

А це опитування у соціальній мережі вКонтакті, в групі Україна без Януковича. В цій групі налічується більше 28 тисяч користувачів.

Тут Гриценко не набрав і 3 %, що є близьким до його справжнього рейтингу. Оскільки результати опитування у Мустафи Найєма опубліковуються на "Українській Правді", для штабу Гриценка дуже важливо зробити такого собі "віртуального лідера опозиції". Це їм частково вдається і вже зараз багато моїх знайомих у фейсбук пишуть, що от у Гриценка яка велика підтримка. Але все віртуальне і неправдиве рано чи пізно стає реальним. Доказом цього є другий скріншот – це опитування у опозиційній групі в соцмережі вКонтакті. Звісно, можна говорити про те, що у фейсбук та вКонтакті сидить різна аудиторія, та 21% у фб і 3% у вконтакті явно не співвідносяться. Отже мова йде про потужну, але вибіркову віртуальну роботу штабу Гриценка, метою якого є переконати інтернет спільноту у нереальній підтримці партії, яка не має реальних людей на місцях. Не здивуюсь, якщо після опублікування цього блогу, підтримка Гриценка в опитуванні вКонтакті різко зросте.

P.S. Друзі з фейсбук дали посилання на результати опитування в найбільшій проукраїнській групі вКонтакті "Ми-Патріоти України", де налічується більше 160 тисяч користувачів. Гриценко і там пасе задніх.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі