Mикола Михник
ГАРМАТИ НЕ МУСЯТЬ СТРІЛЯТИ ! Чернігів. Пенсіонер, дитя війни. Інженер - гідротехнік. Мудрим не став, бо в селі проживав тільки до закінчення десятирічки, звідки перейняв трохи розсудливості... Отож і ділюсь.
09.08.2011

НАТИСНУ НА ГАЗ !.....ТА ЩЕ РАЗ ПРО ГАЗ .

Вже двадцять років газові проблеми заполонили ЗМІ , телеканали , Верховну Раду, суди, прокуратуру , адвокатів , ....Уявіть собі , скільки трутнів пасуться біля газу , якщо ціна його за ці роки зросла в геометричній прогресії ? Скільки офіційних мільйонерів і мільярдерів ? А скільки ще "корейок", що не легалізують тіньові прибутки?  І ніхто з них на буровій чи компресорній не працює, комарів у тайзі не годує, а живе жирніше, ніж на повну. Всі "вболівають" за народ, "сперечаються" між собою, та з одною метою: обдурити людей , бо за всі корпоративні і міждержавні змови розраховуємося ми зі своїх злиденних зарплат і пенсій. Та нема в державі таких "підрахуїв", щоб змогли все чесно порахувати. Інша справа – вибори, там  вони себе "проя-я-являть!" - і  знову плакали  наші гроші...  Зразу після січневої угоди я написав статтю, яка була опублікована в газеті "Україна Молода"  5 лютого 2009 р. В ній мій погляд по свіжому сліду на січневу газову облуду, яка мало чим відрізняється від харківської угоди в 2010 р., бо українські і російські олігархи працюють синхронно. Так було, є, і буде?... Пропоную цю статтю.

КОМУ  ВІЙНА , А  КОМУ  МАТИ  РІДНА .

Я не політолог і не політик, можливо, трохи аналітик, бо ще минулого року знав, що ціна на газ (офіційно) буде не більше 235 доларів за умовну одиницю. А ще 12 січня повідомив знайомим, що газ у Європу надійде за годину до прийняття  Обамою  присяги. Як у воду дивився!..

Не дочекавшись офіційного прохання від влади Америки подіяти на російського "кореша" припинити газовий безлад у Європі, перші особи Німеччини, Франції, Італії проігнорували вертепний саміт у Москві, чим дали зрозуміти - і газ пішов,  бо всім не хотілося "заїкатися" при вітанні Обами з інавгурацією... Та як було діяти в цих обставинах Тимошенко, яка цілий рік ігнорувала (а чому?) настанови Ющенка терміново підписати угоду на постачання газу? Мабуть так була "заклопотана" "добробутом" людей, та "бажанням" не допустити кризу, що не було часу ходити на засідання РНБО, яку "регіоналка" завжди призначала, коли в леді Ю. нежить, чи в однопартійця  день народження, чи термінова зустріч у Брюсселі (в бутіку?). А Балога і Бойко разом зі своїм оточенням  звалили на її тендітні плечі цю газову проблему, якої вона завжди лякалася, як щука води. Це добре, що хоч підтримують комуністи ...

А зрозумійте її стан, коли екс-офіцер КДБ, спокусившись на нагороду від німців (за які заслуги?), "забув", що вона вже дві години його чекає, та все ж вибачився і запросив на саміт по газу, щоб остаточно залякати її принциповістю  висо-о-окої  влади . Про що вона тільки не передумала, чекаючи В.В.!  Та все треба самій, довіритись нікому, один-Продан,   другий - Дубина, може ще й директиви одержати від "зрадника національних інтересів", імені якого "називати не варто".  Вдумайтеся:  декілька годин, із чистого листа, зустріч засекречена, туго закорсетчена, вона змогла  всупереч висо-о-окому  саміту "умовити" Путіна на п'ять мільярдів збавити річну вартість газу для України і "нагріти" народи Європи . Про що ще "секретнічалі", зрозуміємо з її сьогоденних "патріотичних" дій .

А як подумаю - нічого дивного, бо маючи таких позаштатних консультантів, як Бакай і Медведчук, було б зовсім нерозумно не нашкребти якийсь мільярд на вибори (за минулі вже боргів, можливо, немає), та й консультантам треба  віддячити - такі правила ринку .  То може вже досить жувати локшину, яку різної масті "патріоти" вішають на наші вуха?. (23 січня 2009 р. Микола Михник.Чернігів)

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі