Гунько Олександр
Оглядач відділу "Коментарі" "Газети по-українськи". Поет, перекладач.
23.01.2012
15

"Понти" замість "ментів"

Нардеп-"регіонал" Валерій Коновалюк розповів про плани влади перейменувати українську міліцію на поліцію. У березні подадуть до парламенту законопроект. Хочуть збільшити  зарплату майбутнім поліцейським до $500-1000. Зараз вона близько 2 тис. грн.

— Коли собаці нічого робити, вона яйця лиже, — говорить знайомий. Він був офіцером міліції, три роки тому пішов у відставку. — Я підозрюю, що це зроблять, аби не перераховувати пенсії таким, як я. Бо за законом, якщо піднімають зарплату міліціонерам, то автоматично підвищують пенсії відставникам. А тепер скажуть: "Ви служили в міліції, а до поліції не маєте стосунку". Генерали нові джипи і квартири в Києві купуватимуть, а дільничний так і буде об'їжджати дев'ять сіл на велосипеді. Наплодять нових управлінь, щоб своїх дочок пристроїти. Наша міліція сьогодні — це приблудна голодна собачка на тонких ніжках, ребра стирчать, глисти замучили, будка розбита... І її скільки не годуй — вовкодавам не стане.

У Росії міліцію перейменували на поліцію рік тому. Ніяких змін у її роботі громадяни не помітили. Крім однієї: тепер по вулицях ходять не "менти", а "понти".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі