Що кажуть представники Європи про майбутні вибори?

Голова комітету Європарламенту  по міжнародним справам Елмар Брок, вважає, що недопущення до виборів та відмова в реєстрації в якості кандидатів лідерів опозиції ю. Тимошенко та Ю. Луценко, це дії після яких можна вважати, що жовтневі вибору будуть нечесними.

Чи дійсно так?

Я не говорю про чесність та законність тих кримінальних справ, які виникли після зміни влади та були порушені у відношенні Ю. Тимошенко та Ю.Луценко. Буде розглянута лише законодавча можливість реєстрація у Центральній виборчій комісії Україні Ю. Тимошенко та Ю. Луценко.

Це питання врегульоване законом України "Про вибори народних депутатів" від 25.03.2004р. №1665-IV, а саме ч. 4 ст. 9 зазначає, що не може бути висунутий кандидатом й обраний депутатом громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

Але, як нам відомо по справі Ю. Тимошенко є вирок, по справі Ю. Луценко є вирок, тому законодавчо не передбачено можливості їх реєстрації у якості кандидатів.

Залишається відкритим питання, кому ж було вигідно, щоб обидва лідера опозиції не мали можливості реєстрації у якості кандидатів?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі