Чому ми годуємо Росію

Україна купила в кремлівського  "Газпрому" найбільше газу серед усіх країн світу. Мало того, Україна купила цей газ за найвищими цінами. Ми з вами придбали 36, 5 млрд. кубометрів газу. За найвищими цінами як в Європі, так і в Азії.

Наприклад, Німеччина, промисловість якої потужніша в десятки раз за українську, купила 35, 3 млрд. кубометрів газу за значно нижчими цінами.

Це напряму відбилося на наших гаманцях. Бо ціни на газ  - це і ціни на мінеральні добрива, на продукти харчування, на товари повсякденного вжитку.

Мало того, за наш з вами рахунок країни ЄС отримують дешевший газ.  Продавши за шаленими цінами газ українцям, Кремль з барського плеча може робити знижки європейцям.

Ті ж самі європейці, зокрема Італія й Німеччина, будують за наші з вами гроші обхідні газопроводи в обхід України. А їхні екс-канцлери Шрьодери  офіційно отримують зарплатню в "Газпромі".

Мені це нагадує ситуацію, коли  в африканських племен за брязкальця та дзеркальця міняли золото й дорогоцінне каміння.  "Газпром"  намагається перетворити Україну в територію, на якій мешкають неандертальці.

Купуючи "газпромівський"  газ за такі гроші й за такими цінами, ми фінансуємо  кремлівський режим. Ми фінансуємо Путіна, статки якого оцінюють в 130 млрд. доларів і його виборчу кампанію, ми фінансуємо абрамовичів й міллерів.

Наші керманичі, як минулі так і теперішні, зробили все, щоб загнати нас у цю кабалу. Одні напідписували угод з Кремлем, "рятуючи ЄС від морозів", інші  - роблять вигляд, що їх скасовують. А ми продовжуємо платити й платити "Газпрому".  Розраховуючись за продукти харчування в супермаркеті чи оплачуючи квитанції за квартири. Кожного дня й кожного місяця.

В одному з голлівудських  фільмів, що зараз йде в кінотеатрах,  від вибуху руйнується Кремль. Офіційна версія російської влади – вибух газу.

У цьому є певна символіка. Газ привів до влади путіних та  міллерів, це й же газ може стати закінченням їхнього царювання.

Може тоді досить годувати кремлівських чиновників?   Час зробити "Газпром" банкрутом.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі