Протест ветеранів силових структур в Києві

24.12.2012  зранку в Києві на вул. Чорнобильській біля меморіалу  жертвам Чорнобильської катастрофи розпочався безстроковий мітинг-протест  ветеранів-чорнобильців з силових структур (міліціонерів, військослужбовців і пожежників).  Ветерани силових структур вимагають від Азарова поновити дію законів про соціальний захист, а від Януковича вето на закон про держбюджет, яким влада фактично призупинила дію 11 законів про соціальний захист чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, міліціонерів, прокурорів, військових пенсіонерів, шахтарів, лікарів та ін..

В частині 3 прикінцевих положень держбюджету, установлено те, що рівень гарантованих державою соціальних виплат і пільг визначатиме не Верховна Рада законами, а Кабмін: "ПОРЯДОК І РОЗМІР ВИПЛАТ  ВСТАНОВЛЮЄТЬСЯ КАБМІНОМ З ВРАХУВАННЯМ НАЯВНИХ КОШТІВ У ДЕРЖБЮДЖЕТІ І ПЕНСІЙНОМУ ФОНДІ", що прямо суперечить діючій Конституції.

У перекладі людською мовою: пільги і соцгарантії можуть не надаватися, якщо Кабмін вирішить, що в бюджеті на них грошей немає.

При цьому проігноровано неодноразові рішення Констуційного суда про те, що законом про держбюджет не можна відміняти дію інших законів.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі