ВОР_АЗА незабаром залізе до вас в кишеню

Ви колись бачили юридичний документ, який можна було б охарактеризувати зовсім не юридичними словами: цинізм, маразм та егоїзм? Ні? Тоді, зустрічайте - проект бюджету України на 2012 рік від команди професіоналів-економістів Януковича & Азарова.

Планування бюджету держави схоже із плануванням бюджету сім'ї, коли  чоловік і дружина сідають і рахують витрати. Так як і  в держави, у сім'ї є свої видатки на розвиток, поточні витрати, боргові зобов'язання.

Потрібно віддати борг куму, купити дитині пальто, відкласти якісь гроші на літній відпочинок, оплатити квартплату й навчання старшому сину, гроші на похід до стоматолога й так далі.

Переважна більшість людей  важкою працею здобувають гроші для свого сімейного бюджету. А тому ретельно й до копійки раціонально намагаються його використати.

Ніхто не буде платити стоматологу, який не вилікує зуб, електрику, який не вміє вкрутити лампочку й так далі.

Ще важливий принцип здорової родини – відсутність егоїзму. Ніколи батько не купить собі, наприклад, дорогучий годинник, коли в дитини немає зимових чобітків, і ніколи мама не придбає діамантові сережки, коли вдома порожній холодильник.

Наш уряд не має нічого спільного із порядною українською сім'єю. Головні принципи формування його бюджету - егоїзм та бездарність витрачання коштів й бажання збагатитися за наш з вами рахунок.

Лише деякі цифри цього головного фінансового документу країни на 2012 рік, які просто вражають.

Розділ  егоїзм. На Апарат Верховної Ради передбачено 780 млн. гривень, на Державне управління справами - 1 млрд. 289 млн., на Секретаріат Кабінету міністрів - 246 мільйонів  НАШИХ З ВАМИ ГРИВЕНЬ.

Розділ  маразм. Ми платимо з вами 12 млрд. 627 млн. міліції, кількість якої практично в два рази перевищила кількість особистого складу української армії за охорону януковичів і за супровід вояжів Кіріла по Україні. Майже 13 мільярдів – за те, що статистика говорить про зростання важких злочинів. 13 мільярдів за те, що б прочитати, що в міліцейських застінках закатували чергового громадянина цієї держави.

Розділ цинізм. На забезпечення діяльності "закритих" спеціалізованих медичних закладів для апаратів Верховної Ради, Кабінету Міністрів, адміністрації президента, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони фінансуватиметься в загальному обсязі на суму 2,6 мільярда, що майже дорівнює фінансуванню загальнодержавних витрат Міністерства охорони здоров'я для решти "смертних" по всіх загальнодержавних медичних закладах (лікарні, поліклініки, медпункти, станції швидкої допомоги) – 2,8 мільярда.

І ще одне. Ніколи порядна українська родина не підійде до жебрака й не забере в нього останню копійку. Скоріше навпаки. Уряд Януковича-Азарова забирає останню копійку у найбідніших. Позбавляючи пільг, забираючи пенсію. Тому що у них інші принципи. Тому що, за їхніми принципами бідні мають поділитися з багатими. Тому що потрібно добудовувати Межигір'я й закуповувати золоті унітази. Тому що вони – зовсім не Український уряд.

Володимир Манько

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі