naserpen
Людина
19.11.2011

Як руйнувалась нація

Розмови про моральність українців лунають з екранів ТБ і радіо. Розмови про "добродушну і гостинну націю" чути в рекламі, але, чи дійсно ми такі моральні як про це говорить зомбоящик?

А що є мораль по своїй суті? Це те що формує наш погляд на речі і події, те що формує нашу поведінку в суспільстві і те, що втримує або мотивує нас на певні дії та вчинки. То на якому ж рівні знаходиться мораль українців? Який менталітет пересічного громадянина нашої країни? Говорячи про національну моральність України як нації, не можна не згадати безліч відгуків іноземців які перебували в Україні в минулі часи (до ХХ століття). В основному відгуки позитивні, багато сказано про гостинність, про самопожертву і патріотизм. Але час іде, люди помирають, свідомість змінюється, і якщо казати, що 200-300 років тому українці були морльними людьми, то що є зараз? А зараз все трішки по іншому. Дані які наводить Інститут Горшеніна вразили мене найбільше, опитування проведене у 2011 році показує, що:

55.4% українців засуджують подружню зраду. Чотири року тому цей показник становив 61,5%.

Уявіть собі, чотири роки життя змінили уявлення 6% людей про подружню зраду. З такою тенденцією вже через 50 років, зрада в сім'ї набуде не лише поширеного характеру, а стане звичним явищем.

За даними Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педадогічних наук, українські школярі, набагато агресивніші ніж їхні західноєввропейські ровесники. Опитування проведене у 2011 році показує що

34% школярів ставали жертвами психологічного чи фізичного насилля,

43% зізналися, що самі брали участь у подібних "жартах",

а 13% відсотків взагалі були організаторами подібних знущань. Коротше кажучи, школа в сучасній Україні, це не лише місце де набувають знання, а ще й місце де набивають кулаки, ламають психіку і показують що твоє місце "біля параші".

То й же Інститут Горшеніна наводить наступні данні: савлення українців до абортів: Недопустимо - 35.4% Інколи допустимо - 50,6% Допустимо - 14%

Виходить, що так і є, найнебезпечніше місце в цьому житті, це в утробі матері. За словами В'ячеслава Камінського - головного акушера-гінеколога України: щороку в Україні народжує близько сотні дівчат які не досягли 15-ти років. А уявіть скільки мають статеві стосунки до 15-ти?

За даними ВООЗ середньостатистичний українець випиває за рік - 15.6 літрів чистого спирту! Тобто високобухающа нація = високоморальна? Україна посідає перше місце в Єропі по підлітковому алкоголізмі, 40% школярів хоча б раз в місяць вживають спиртне. Оце підростає високобухающоморальне покоління, чи не так? Дивлячись на вищенаведені данні, я починаю сумніватися в моральності своїх співвітчизників. Але найжахливіше це не статистика, найжахливіше, тут те, що коли я виходжу на вулиці я бачу, саме таку катрину. Молодь яка спивається. Школярів які б'ються вже далеко не до першої крові. Вагітних дівчат, які йдуть, хто зна куди, чи у парк погуляти, чи в абортарій зайвої ваги спекатись. Дивлячись на подібну картину, про яку мораль залишається говорити? Про яку високопатріотичну націю йдуть розмови? Давайте будемо чесними, мораль для українця, це як техніка в руках індійця, вона то є, але от, що з нею робити досі невідомо.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі