четвер, 28 квітня 2011 14:00
Віталій Жежера
Віталій Жежера
Віталій Жежера

Уточнення

Тут весна, а я думаю чортзна про що. Спробував декому розказати і, очевидно, не зумів, бо вони мене почали заспокоювати. Мені треба не заспокоєння, а уточнення того, що відбувається.

За останній тиждень я переглянув усе, чим займався протягом попередніх років 30 чи й більше. Робив це як сторонню роботу, тобто не спеціально заради самого себе. Бо спеціально про вже зроблене довго не думаєш і до нього не повертаєшся. Нема коли, треба щось далі робити. Ми щось собі робимо, і воно наче непогано виходить, і не озираємося, так воно зручніше. Просто знаєш, що ти хороший, і цього досить.

Я завжди старався робити всяке діло добре, бо любив, щоб мене хвалили

Я завжди, так мені здавалося, старався робити всяке діло добре, бо любив, щоб мене хвалили. Отак воно і вдавалося жити оті 30 літ. Навіть звик до думки, що я, може, один із найкращих — серед тих, хто робив одночасно зі мною те саме в ті роки.

А це передивився — а там у мене зовсім не все найкраще зроблено. Навіть те, за що хвалили. Можливо, я плутав своє старання з роботою. Й ті, хто мене хвалив, — також плутали. Когось іншого не хвалили. А тепер я бачу, що ті "інші" робили своє діло цілком достойно. Хоча ці люди мені, правду кажучи, ніколи не подобалися.

Ці думки якісь такі немов нічні. Коли всі сплять, а ти знаєш про себе те, чого ніхто не знає. Не те щоб марно життя прожив — а не так, як досі уявлялося. Це сумно, але стерпіти легше, ніж можна подумати. Наче ось ти йдеш по коридору, а ніхто не здогадується, що це не той хороший ти, про якого вони думають.

Одне непокоїло: а як же з тим, що люди, яких я ніколи не любив, робили діло таки краще? А потім заспокоївся на одній простій думці: нехай вони й краще щось роблять. Це зовсім не причина, щоб любити тих, кого не можеш любити.

Зараз ви читаєте новину «Уточнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі