субота, 01 грудня 2012 16:00
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч

Депутатка допомогла

– Чого усі в ті депутати пнуться? – роздумує на сходовому майданчику сусідка пані Надя. Щойно дивилася новини, де розказували про мітинг незадоволених виборами.

– Аби людям допомагати, – сивий сусід Микола курить на балконі.

Повертаюся з відрядження з райцентру Кам'янка-Бузька на Львівщині. У салоні маршрутки тихенько грає музика. На сидінні в другому ряді від водія сидить коротко стрижена фарбована на руду жінка з великими нігтями. Вона явно нервує, озирається на всі боки.

– Водій, вимкніть музику! – раптом підривається з місця.

Може, вона ще скаже, що я її зґвалтував?

– Так то ж радіо. Я цілий день за баранкою – здуріти можна. А так трошки музичку послухаю, – спокійно відповідає.

– Ти про це круто пожалкуєш, – на погрози вдвічі старший водій лише усміхається.

Молодиця тремтячими руками на айфоні набирає есемеску. ­Підривається з місця, просить зупинити маршрутку. У душі радію – зручно вмощуюся на звільнене місце.

За 15 хвилин у водія розриває­ться мобільник.

– Алло! Депутатка? Як нахамив? Як викинув із маршрутки? Може, вона ще скаже, що я її зґвалтував? – маршрутка відскакує вбік. Водій мало не в'їхав у зустрічний автобус. Кладе слухавку.

За хвилину знову дзвінок.

– Я ж тобі кажу, вона сама вийшла. Нікого я не викидав, – далі виправдовується. – Як у таксопарк? Мене ж чекають пасажири. За що звільнять?

На автостанції у Львові водій знімає табличку з автобуса й їде геть. Здивовані пасажири 45 хвилин чекають наступного рейсу. ­Сварять водія. Не розуміють, що їхні плани зруйнувала депутатка. ­Допомогла людям.

Зараз ви читаєте новину «Депутатка допомогла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі