вівторок, 06 листопада 2007 18:09

Злодії носять плакат "Я краду в магазинах"

63-річний суддя Пітер Міллер з американського міста Палатка, що в штаті Флорида, нечасто відправляє магазинних крадіїв до тюрми. Пропонує вибір: відбувати термін або обрати покарання соромом.

Воно полягає в тому, щоб кілька годин ходити вулицями міста з транспарантом "Я краду в магазинах". За 22 роки своєї роботи таким чином Міллер провчив близько 600 зловмисників.

Минулого грудня 23-річну Рішану Льюїс арештували в супермаркеті "Волмарт", коли вона з подругою намагалася винести дитячі речі. За це дівчина могла на місяць потрапити до в"язниці. Натомість вона обрала 2 год. походити з транспарантом.

— Це краще, ніж іти до тюрми, однак усе одно нечесно. Я би краще заплатила більше грошей або стрибнула зі скелі, або переплила Ла-Манш, ніж носити цей знак. Це так принизливо. На щастя, більшість людей, які проходять повз, просто ігнорують мене, — каже Льюїс.

Вона також заплатила $294 штрафу, відробила 25 год. громадських робіт, потім відбуватиме піврічний випробувальний термін.

За роки роботи суддя Міллер бачив багато злодіїв. Згадує дивні випадки.

— Одного разу чоловік украв у магазині перчену ковбаску й ліки для шлунка. На суді казав, що від перцю в нього завжди печія, — розповідає суддя. — Більшість магазинних крадіїв не викликають у мене співчуття. Вони виносять речі, які їм не дуже потрібні: диски, відеоігри, одяг, косметику.

Зараз ви читаєте новину «Злодії носять плакат "Я краду в магазинах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі