середа, 21 лютого 2007 16:06

Жінку-міністра застрелили через головний убір

У пакистанському місті Ґуджранвала міністра Зіллу Хума Усман, 36 років, зустрічали, обсипаючи пелюстками троянд. Вона вийшла з машини і збиралася виступити перед зібранням. Раптом до неї швидко наблизився бородатий чоловік, дістав пістолет і один раз вистрелив жінці у голову. Через кілька годин та померла.

Зілла Хума Усман чотири роки працювала міністром соціальної політики у провінції Пунджаб. Її вбивцею виявився чоловік на ім"я Мохаммед Сарвар. Свій вчинок він прокоментував спокійно — Зілла Хума Усман не носила на голові традиційної шалі. Окрім того, пакистанець переконаний, що жінки не повинні займатися політикою і належати до представників влади.

— Я ні про що не шкодую, — впевнено заявив Сарвар. — Просто виконував волю Аллаха. Якщо опинюся на волі, повбиваю всіх жінок, які не дотримуються правильного способу життя.

Убивцю відразу після стрілянини схопив водій міністра. Поліцейські пізніше з"ясували, що кілька років тому Мохаммеда Сарвара затримували у справі вбивства проституток. Тоді його звільнили за браком доказів.

Зілла Хума Усман була одруженою і мала двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Жінку-міністра застрелили через головний убір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі