середа, 27 серпня 2008 17:48

Жінка виявила рак у дитини по фотографії

32-річна британка Маделейн Робб познайомилася зі своєю ровесницею з США Меган Сантос на інтернет-сайті для вагітних. Жінки подружилися. Народили доньок в один день. Меган назвала свою Роуен, Маделейн — Ліліт.

Після пологів жінки продовжували обмінюватися фотографіями немовлят. На одній із світлин Роуен британка помітила дивну пляму на оці.

— На фотографії очі дівчинки засвічені, — каже Маделейн. — Ліве око відрізняється від правого. На ньому невеличка біла пляма. Це видно через спалах.


Британка згадала, що нещодавно читала про ретинобластому — рак ока. У статті описувалися симптоми. Зокрема, поява білої плями та зміна кольору ока. Маделейн негайно написала подружці електронного листа і порадила понести дитину до лікаря.

За кілька годин Роуен обстежили. У дівчинки знайшли пухлину в лівому оці. Медики запевнили, що врятують дитину, однак око зберегти не вдасться.

— Ми з чоловіком не помічали нічого дивного,— розповідає Меган. — У доньки  змінився колір одного ока. Але ми гадали, що це нормально. Якби зачекали ще тиждень, пухлина би вразила зоровий нерв, а потім мозок. Маделейн врятувала життя нашій дитині.

— Не треба називати мене героєм, — говорить британка. — Цей випадок доказав, що потрібно знати симптоми хвороб і уважно стежити за дитиною. Таку пляму важко роздивитися, але на фотографіях зі спалахом її завжди видно.

Медики запевнили, що врятують дівчинку, однак око зберегти не вдасться

Зараз Роуен проходить курс хіміотерапії.

Ретинобластома розвивається переважно у дітей до 2 років. Хворобу діагностують за плямою на роговиці, а також за почервонінням, погіршенням або втратою зору. У більшості випадків око видаляють.

Зараз ви читаєте новину «Жінка виявила рак у дитини по фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі