четвер, 09 серпня 2007 17:54

Жінка прожила 55 років із олівцем у голові

Минулого тижня 59-річній німкені Марґрет Веґнер у приватній клініці Берліна видалили з голови 8-сантиметровий олівець. Жінка прожила з ним 55 років. Майже все життя вона страждала від головного болю та носових кровотеч.

Марґрет впала з олівцем у руці у віці 4 років. Олівець проколов їй щоку і зник у голові. Він опинився якраз над правим оком, але не зачепив життєво важливих нервів. На той час лікарі не наважились її оперувати через небезпеку пошкодити мозок.

У наш час вдосконалені медичні технології дозволяють проводити найскладніші операції. Марґрет Веґнер видалили більшу частину олівця — 6 см. Ще 2 сантиметри міцно вросли в голову. Тому дістати їх неможливо.

Зараз жінка набирається сил після операції. Її лікар говорить, що вона почувається краще й більше не має головного болю.

Три місяці тому із голови 77-річної китаянки Чжин Ґуаньчжин дістали кулю, з якою вона прожила 64 роки. Її 13-річною під час війни поранили японські солдати.

У Сербії 10 років живе з кулею в голові колишній кондуктор автобуса 69-річний Мілівоє Пенезич. У готову йому вистрілив із пістолета незадоволений пасажир. За всі 10 років Пенезич жодного разу не поскаржився на головний біль.

Зараз ви читаєте новину «Жінка прожила 55 років із олівцем у голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі