четвер, 26 квітня 2007 18:49

Засновника "МММ" визнали винним

У вівторок Чертановський суд Москви почав виголошувати вирок у справі 51-річного Сергія Мавроді. На початку 1990-х через акціонерне товариство "МММ" він видурив у понад мільйона росіян близько $100 млн. Це була найбільша в історії Росії "фінансова піраміда".

Усі бажаючі почути рішення суду не помістилися в залі. Помічник судді пояснила присутнім, що вирок — 820 сторінок машинописного тексту — потрібно слухати стоячи. При цьому заборонено розмовляти. Тоді більше половини присутніх залишили залу.

Весь вирок закінчать зачитувати в суботу, 5 травня. Тоді всі дізнаються про покарання, до якого засудили Мавроді. Точно відомо, що його таки визнали винним.

Обвинувачення вимагало п"ять років позбавлення волі. Враховуючи, що чотири роки підсудний уже провів за ґратами, на волю він може вийти уже через рік, навесні 2008-го.

У 1992-му кооператив "МММ" почав збирати гроші під високі відсотки — до тисячі річних. Щодня телеканали показували рекламу, де Льоня Голубков і його дружина Рита розповідали про шалені прибутки. Багато людей і компаній стали зберігати свої кошти в акціях "МММ". Через два роки акціонерне товариство збанкротувало.

Сергій Мавроді був на волі аж до 2003-го. Затримали злочинця в Москві. Там він знімав квартиру. У чоловіка знайшли паспорт на ім"я жителя Санкт-Петербурга Юрія Зайцева. Оперативникам, які одягли на нього наручники, злочинець подарував книгу Михайла Князєва "Історія одного злочину. Сергій Мавроді, великий і жахливий". На титульній сторінці написав: "На добрую память уголовному розыску".

Льоня Голубков заробив на трикімнатну квартиру

Головного персонажа в рекламі "МММ" Льоню Голубкова грав актор Володимир Пермяков. Разом із ним знімалася популярна на той час мексиканська акторка Вікторія Руффо — виконавиця головної ролі в серіалі "Просто Марія".
Рекламні ролики робили раз на місяць. За день Пермякову платили $250–300. Він зміг купити трикімнатну квартиру на околиці Москви. Проте після розвалу "МММ" актора перестали запрошувати на зйомки. Він сподівається, що все зміниться, коли закінчиться суд і Мавроді опиниться за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Засновника "МММ" визнали винним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі