вівторок, 10 листопада 2009 18:29

Записки від померлої доньки рідні знаходять два роки

6-річна Єлена Дізерік з американського штату Вайомінг померла в серпні 2007 року від раку мозку. Дівчинка заховала в будинку сотні записок для батьків і молодшої сестри. Вони знаходять їх досі.

34-річний Кіт і 35-річна Брук Дізерік видали книгу "Записки на майбутнє" зі спогадами та записками дочки. Кошти від продажу віддадуть на дослідження онкозахворювань.

— Першу листівку знайшли через кілька днів після її смерті, — згадує батько. — Єлена ховала їх між сторінками книжок, у шафах, кошиках для білизни, сумках і зимовому одязі. Ми вже назбирали три великі коробки. Кожна нова листівка — ніби привіт від неї.

У 5 років в Єлени виявили тяжку форму раку, яку не можна було оперувати. Лікарі сказали, що вона не проживе й півроку. Батьки не говорили про це доньці, відволікали її від хвороби. Проводили разом багато часу: намагалися зробити все, що вона хотіла. Дівчинка мріяла навчитися керувати авто, поплавати з дельфінами, вдягти весільну сукню. Батьки боялися, що їхня молодша донька Грейс із часом забуде сестру. Тому писали щоденники про останні місяці її життя та спогади.

Після курсу променевої терапії стан Єлени різко погіршився: її частково паралізувало, перестала говорити. Але вона продовжувала ховати записки. На них були написи "Я вас люблю", малюнки родини, квітів.

— Вона була дивовижною дитиною, — говорить Кіт Дізерік. — Казала, що в майбутньому хоче стати вчителькою і мамою. Відчувала, що помре — тепер ми розуміємо. Боїмося, що листівки колись закінчаться. У нас із дружиною є по одній нерозкритій — поки що не будемо їх читати.

Зараз ви читаєте новину «Записки від померлої доньки рідні знаходять два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі