вівторок, 31 липня 2007 18:48

Залізному Арні виповнилося 60

 

Жителі австрійського селища Таль у понеділок святкували день народження губернатора американського штату Каліфорнії й колишнього актора Арнольда Шварценеґґера. Саме тут він народився 30 липня 60 років тому.

У сільській церкві провели святкове богослужіння. На центральній площі грав оркестр, а людей пригощали штруделями і шніцелями. Мер селища послав іменинникові табличку з номером будинку 145 на вулиці, де Арнольд народився.

Шварценеґґер святкував день народження у США. Громадянином Америки він є вже 24 роки. Сказав, що залишається в прекрасній формі:

— Вік складається лише з цифр у свідоцтві про народження. Важливо те, як людина почувається фізично і психічно. У мене з цим все прекрасно.

У дитинстві Арнольд був худим і хворобливим. Його батько під час Другої світової воював на боці нацистів. Дітей виховував дуже суворо. Маленькому Арнольдові не дозволяли снідати, доки він не зробить гімнастичні вправи. Хлопчик бігав за будь-якої погоди.

Нині Арні з дружиною Марією Шрівер, 51 рік, виховують двох синів і двох доньок віком від 10 до 18 років. Із ними тато також суворий. Привчає не розкидати одяг — якщо знаходить його не на своєму місці, спалює чи ховає. Часто будить дітей о 6-й ранку, бігає з ними. Потім усі разом обливаються холодною водою.

— Коли вони граються, то стають некерованими. Не звертають уваги на те, що я їм говорю, — розповідає Шварценеґґер. — Тоді я починаю вголос рахувати німецькою. На слові "цвай" вони вже сидять на своїх попах і уважно мене слухають. Діти дуже люблять батька і сумують, коли його немає вдома.

У 15 років, щоб його не кривдили хулігани, Шварценеґґер почав займатися культуризмом. За п"ять років із сутулого підлітка він перетворився на кращого бодібілдера планети. Пізніше в Голлівуді це допомогло йому зробити блискучу кар"єру актора в численних бойовиках. Він грав небагатослівних, але рішучих суперменів.

Через те що замолоду Шварценеґґер споживав багато стероїдів, у нього почалися проблеми з серцем. Тому він закінчив акторську і спортивну кар"єри й подався в політику. Вже чотири роки він керує штатом Каліфонія.

Зараз ви читаєте новину «Залізному Арні виповнилося 60». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі