середа, 25 лютого 2009 18:00

Закінчують зводити будинок із тисячею вікон

  Архітектор Сако Кеітіро планує додати фруктові сади між поверхами будівлі
Архітектор Сако Кеітіро планує додати фруктові сади між поверхами будівлі

У китайському місті Цзиньхуа закінчують зводити будинок із понад тисячею вікон. Проект планують занести до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількістю вікон у світі.

Будівля має дев"ять поверхів. На першому з них місцеві жителі нарахували 113 вікон. 21 вікно освітлює одну кімнату. Приміщення розподіляються по поверхах у довільній кількості й не мають фіксованої форми. Деякі кімнати овальні, інші — трикутні або традиційні, квадратні. Вікна всі різного розміру, кольору та форми.

Будинок вартістю $9 млн зводять за проектом японського архітектора 38-річного Сако Кеітіро. Самі вікна обійшлися замовникам у $730 тис. Японець планує додати в будівлю ще кілька деталей, зокрема сади між поверхами. Кеітіро переконаний: разом із вікнами сади допоможуть створити в будинку світлу атмосферу, що розслабляє.

Цей архітектор в Китаї вже побудував кілька готелів, торговельних і бізнес-комплексів. Кілька років тому в Пекіні з"явився книжковий магазин "Кідс Репаблік" за його проектом. У будівлі з різнокольоровими меблями та полицями крізь поверхи "проростають" пластикові дерева, на підлозі стоять справжні дерев"яні пеньки.

Зараз ви читаєте новину «Закінчують зводити будинок із тисячею вікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі