пʼятниця, 14 вересня 2007 16:16

Заборонили курити на власному подвір"ї

У шведському місті Акарп 49-річній матері-одиначці суд заборонив палити на власному подвір"ї. Cусід поскаржився, що через неї мусить ходити в кисневій масці.

Чутливий до тютюнового диму чоловік оселився поряд 5 років тому. І відразу вимагав, щоб жінка припинила палити. Почав носити маску. Сусідка стверджує, що він завжди ходить у ній, незалежно від того, палить вона чи ні.

Зрештою жертва пасивного паління звернувся до суду. У середині серпня до шведки прийшли судові виконавці. Жінка не впустила їх. У сусіда, за її словами, вони перебували близько 40 хв. — щось міряли, занотовували та креслили кола на його подвір"ї. За допомогою таких досліджень переконалися, що диму насправді забагато.

Два тижні тому справу розглянули в суді. Шведці заборонили палити на відстані ближче ніж 2 м від території сусіда. Але позивачеві не вдалося отримати грошової компенсації. Він вимагав $2200 тис. за шкоду, нанесену його здоров"ю. Також по $290 за кожну запалену сусідкою цигарку.

Та жінка не збирається поступатися. Вона вважає, що така заборона посягає на її свободу й на права людини взагалі. Найняла адвоката й найближчим часом збирається оскаржити рішення.

— Нині я не палю на забороненій території, — говорить вона. — Але не тому, що вважаю судове рішення правильним. На мою думку, це безглуздя. Я просто боюся, що мене примусять платити штраф, якщо порушу заборону.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили курити на власному подвір"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі