понеділок, 26 лютого 2007 16:44

За зґвалтування іракської дівчини засудили на 100 років

24-річного сержанта американської армії Пола Кортеза засудили до 100 років позбавлення волі. У березні минулого року він разом із трьома колегами зґвалтував іракську дівчину Абір аль-Джанабі, 14 років, із міста Махмудія. Її батьків і молодшу сестру солдати застрелили.

На суді Пол Кортез розповідав про свою участь у зґвалтуванні й плакав. Того дня військовослужбовці були на пропускному пункті, грали в карти, пили віскі з енергетичним напоєм. 23-річний рядовий Баркер запропонував поглумитися з дівчини, яка жила неподалік. Домовилися, що троє солдат займуться нею, а четвертий стоятиме на сторожі.

Коли підходили до будинку Абір, дівчина з батьком були надворі. Їх загнали в помешкання. Старого з дружиною та 5-річною донькою завели до однієї з кімнат, де за ними наглядав рядовий Ґрін, 21 рік.

Абір залишилася у вітальні з двома солдатами. Доки вони по черзі ґвалтували її, в сусідній кімнаті пролунали постріли. За декілька секунд вийшов Ґрін із автоматом Калашникова.

— Вони мертві. Я їх щойно застрелив, — сказав солдат.

Він також поглумився з Абір. Тоді підняв із землі автомат і кілька разів вистрілив дівчині в обличчя. Потім тіло облили керосином і підпалили. Автомат викинули в канаву.

У листопаді минулого року рядового Баркера засудили до 90 років ув"язнення. Ще двоє солдатів чекають суду. Пол Кортез може відсидіти лише 10 років. Він зізнався у злочині й погодився свідчити проти колег. За це його відпустять достроково.

Зараз ви читаєте новину «За зґвалтування іракської дівчини засудили на 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі