вівторок, 23 жовтня 2007 17:28

За викраденого собаку вимагали 350 тисяч доларів викупу

Автор: фото: REUTERS/Policia Nacional
  Агенти підрозділу по боротьбі з викраденнями перевозять викраденого заради викупу собаку його власникам
Агенти підрозділу по боротьбі з викраденнями перевозять викраденого заради викупу собаку його власникам

Минулої п"ятниці в столиці Колумбії Боготі подружжю пенсіонерів повернули домашнього улюбленця, німецьку вівчарку Альдо де Фесколь.

Чотирирічного пса викрали минулого місяця. Злодії вдерлися до будинку пенсіонерів у елітному районі міста, коли тих не було вдома. Пса приспали та винесли в сумці.

За кілька годин злочинці зателефонували подружжю і сказали, що покалічать Альдо, якщо ті не заплатять $350 тис. Пара отримала фотографії, на яких їхній улюбленець зв"язаний ланцюгами. Також їм прислали аудіозапис із виттям собаки. "Так ваш собака плаче вночі" — зазначалося в записці.

Власники Альдо — люди заможні. Діти з ними давно не живуть. До собаки вони ставилися, як до члена родини. Викрадачі знали, що від них можна отримати солідний викуп. Пенсіонери звернулися за допомогою до елітного підрозділу по боротьбі з викраденнями.

Під час передачі частини грошей викрадачам на місці зустрічі під прикриттям працювали 6 агентів. Коли почалася стрілянина, був поранений один із агентів. Злодії здалися.

Собаку пенсіонерам повернули наступного дня. Його залишили в одній із ветеринарних клінік. Чоловік, який приніс Альдо, сказав, що його треба помити. Коли за ним ніхто не повернувся, викликали поліцію. Згодом собаку впізнали та віддали власникам.

У Колумбії часто відбуваються викрадення. Повстанці використовують такий метод для отримання грошей на боротьбу з урядом. Нині в руках бойовиків залишаються понад 3 тис. колумбійців.

Зараз ви читаєте новину «За викраденого собаку вимагали 350 тисяч доларів викупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі