середа, 30 травня 2007 17:27

За викрадений рецепт "Кока-Коли" Вільямс посадили на 8 років

У Нью-Йорку закінчився процес над 42-річною американкою Джойєю Вільямс. У 2006-му вона намагалася продати рецепт нового кавового напою компанії "Кока-Кола" її  конкурентові — "Пепсі". За це Вільямс відсидить за ґратами вісім років.

Жінка працювала в "Кока-Колі" секретаркою. Роботою була незадоволена — платили мало. Коли боргів назбиралося більш як $50 тисяч, Вільямс вирішила зайнятися промисловим шпигунством.

Вона мала доступ до секретної документації компанії. За допомогою двох спільників секретарка винесла з офісу папери і зв"язалася з представниками "Пепсі". Однак там вирішили бути чесними. Представники компанії повідомили про Вільямс у "Кока-Колу".

Компанія звернулася до правоохоронців. Ті затримали всіх трьох злочинців. Розгляд справи тривав майже рік. Спочатку засудили чоловіків. Їм дали по чотири роки ув"язнення.

Потім оголосили покарання жінці — вісім років. Такий суворий вирок здивував присутніх у судовій залі. Навіть прокурор вимагав меншого терміну.

— Ця крадіжка — яскравий приклад того, як важкі часи в житті людини штовхають її на злочин, — підсумував він.

Представники "Кока-Коли" сподіваються, що справа Вільямс стане наукою для всіх, хто хоче обікрасти компанію. Про підвищення зарплатні секретаркам вони нічого не кажуть.

Зараз ви читаєте новину «За викрадений рецепт "Кока-Коли" Вільямс посадили на 8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі