неділя, 18 березня 2007 16:24

За викрадача діамантів пропонують 2 мільйони 660 тисяч доларів

На $28 млн викрали діамантів та алмазів у банку ЕйБіЕм Амро в бельгійському місті Антверпені. Коштовне каміння важило 120 тис. каратів (24 кг). Найбільший був вагою 133 карати (26,6 г).

Експерти кажуть, що продати "гіганта" цілим грабіжникам навряд чи вдасться. Швидше за все камінь розріжуть на частини.

Поліція вважає, що до злочину готувалися не менш як рік.  Грабіжником може бути один із постійних клієнтів банку, який мав доступ до сховища. Підозрюють сивого чоловіка віком 55–60 років, приблизно 190 см заввишки. Він останнім часом часто навідувався до установи. Представлявся Карлосом Гектором Фломенбаумом з Аргентини. Говорив англійською з американським акцентом.

Однак правоохоронці виявили, що документи були крадені. Паралельно з пошуком злочинця, міліція допитує усіх працівників банку. Із невідомих поки що причин про пограбування заявили через тиждень після того, як воно сталося.

За злочинця встановили винагороду — $2 млн 660 тис.

Антверпен — найбільший у світі центр торгівлі коштовним камінням. Місто ще називають діамантовою столицею. Щороку там продають алмазів на $23 млрд.

Останнє гучне пограбування в Антверпені сталося чотири роки тому. Тоді зі сховища Алмазного центру винесли каміння на $132 млн. Водночас злодії залишили більше діамантів, аніж вкрали. Камінці були розкидані по всьому приміщенні, бо крадії просто не змогли забрати їх.

Зараз ви читаєте новину «За викрадача діамантів пропонують 2 мільйони 660 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі