четвер, 12 листопада 2020 05:21

За спробу самогубства більше не каратимуть

В Об'єднаних Арабських Еміратах послаблюють суворі ісламські закони. Дозволять парам жити разом без шлюбу, декриміналізують вживання алкоголю без ліцензії. Також посилять покарання за "вбивства честі" — вбивство жінки родичами за дошлюбний секс чи зраду чоловіку.

— Для нас це значні зміни, — каже ­лікарка Хеда аль-Нассарі. — Я почала жити із чоловіком-американцем до шлюбу. Родичі перестали зі мною спілкуватися. Але країна оновлюється. Якщо хочемо бути відкритими до світу, треба ­переглянути запроваджені кілька століть тому правила.

Зміни почалися після того, як Абу-Дабі підписав угоду про визнання й налагодження дипломатичних відносин із Ізраїлем. Наступного місяця запустять прямі рейси між країнами. Чекають збільшення кількості туристів.

Також декриміналізують самогубства, заборонені законами ісламу. Ті, хто вижив після спроби вкоротити собі віку, могли сісти в тюрму на пів року і заплатити штраф $1300 (36,5 тис. грн. — ГПУ).

За новими правилами, іноземці посилатимуться на норми своєї країни стосовно шлюбу, розлучень і спадщини. Так уникатимуть суворих судів шаріату, де жінки зазвичай успадковують менше за родичів-чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «За спробу самогубства більше не каратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі