вівторок, 31 липня 2007 18:50

За серіали з Південної Кореї загрожує смерть

Уже в трьох містах Північної Кореї відбулися публічні страти засуджених за копіювання і поширення дисків із серіалом "Зимова соната". Його вже п"ять років знімають у сусідній Південній Кореї. Це романтична історія про кохання підлітків, популярна майже по всій Азії.

У Північній Кореї серіал дивляться з початку цього року. У регіонах біля кордону з Китаєм можна переглядати китайське телебачення. Сусіди домовляються разом спостерігати за розвитком подій у фільмі.

Окрім того, серіал незаконно привозять із Китаю на піратських DVD. Диски можна придбати у нелегальних крамничках.

— Ми любимо цей серіал. Він цікавий і правдивий, не про політику, а про кохання і життя, — каже Кім, мешканець одного з прикордонних сіл.

Влада Північної Кореї вважає усю іноземну популярну культуру ворожою пропагандою. Зокрема "Зимова соната", мовляв, ілюструє комфортне забезпечене життя у Південній Кореї. Основними ж засадами північнокорейської ідеології є те, що південна частина півострова окупована американцями. І рано чи пізно її треба буде визволяти.

Коли стало відомо, що громадяни дивляться серіал, на митницях ввели жорсткий контроль. Стежать і за тим, щоб самі прикордонники після конфіскації дисків не переглядали "Зимову сонату".

Режисер серіалу Джон Ву вважає, що його робота може допомогти жителям Північної Кореї. На його думку, саме масова культура зможе щось змінити у країні.

Зараз ви читаєте новину «За серіали з Південної Кореї загрожує смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі