пʼятниця, 12 лютого 2016 07:10

За інформацію про корупціонерів платитимуть

Від 1 березня у Білорусі платитимуть за інформацію про корупціонерів. Сума сягатиме 11 млн руб. — 13 тис. грн.

— Розмір винагороди коливатиметься від 3 мільйонів білоруських рублів. Усе залежатиме від того, про кого відомості, — пояснює інспектор антикорупційної служби Юрій Новіков із Мінська. — Якщо це рядовий чиновник, виплатимо 6 мільйонів. Якщо начальник відділення чи відповідальна особа — 11. За додаткову інформацію про вже відому особу — 3 мільйони. Йдеться не про підкидання пачок грошей із фарбою чи мічених невидимим чорнилом. Шукаємо тих, про кого знають, що нечисті на руку, але чомусь мовчать. Розголошувати, хто саме поскаржився, не будуть.

Платитимуть за докази злочину, розкриття корупційних схем, надання інформації про незаконне майно. Можна збирати факти про родичів корупціонера.

— Кожна організація рватиметься знайти в себе паршиву вівцю, — каже анестезіолог із Гомеля Дмитро Ладигін. — Краще зробити це самим, щоб не дуже зважали на чужі заяви. Будуть позачергові перевірки. Є ще ображені пацієнти, які матимуть нагоду помститися. Якщо є заява, ніхто не розбирається в оббріхуванні. Головний лікар каже, що нас штрафуватимуть. Добре хоч без звільнень. На мене точно напишуть колеги, бо пацієнти постійно приносять коньяки й цукерки. Вдома шафа ними забита. Я не боюся, бо грошей не беру. Із дружиною хочемо заявити на начальницю ЖЕКу. Бо отримали листа, що треба здати по 50 тисяч рублів (60 грн. — ГПУ) на зарплату двірничці. Та сім разів виходила у вихідні прочищати сміттєпровід. Ми викликали, бо дуже смерділо. Двірничка з цих грошей не отримала жодної копійки.

Заявляти не можна на служби, що борються з економічними злочинами й корупцією, а також — на військовослужбовців.

— До нас набирали ­після кількох перевірок, — продовжує Новіков. — У кабінетах стоять камери. Звісно, є випадки, коли беруть хабарі й відкати. Але це швидко виявляють. На співробітників і без організованої акції регулярно пишуть скарги.

Зараз ви читаєте новину «За інформацію про корупціонерів платитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі