Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 17:32

В"язнів на острові Бастоу водять на пляж

В"язниця на острові Бастоу, за 80 км від столиці Норвегії Осло, отримує енергію від сонячних батарей. Приміщення тут обігріваються дровами. В"язні дотримуються правил переробки відходів і самі забезпечують себе їжею. Наприклад, картоплю на сніданок вирощують на власному городі. При цьому дирекція тюрми забороняє використовувати хімічні добрива й пестициди. Усі бобові, зернові та ягоди на тюремних плантаціях абсолютно натуральні.

Щоб забезпечити потребу в м"ясі, в"язні доглядають 200 курчат, 40 овець і 20 корів, розводять рибу. Це, вважає директор тюрми Пер Ейрік Люнд, привчає їх до відповідальності та вміння чесно працювати.

Потрапити до цієї тюрми мріє кожен арештований злочинець Норвегії. Тут немає колючого дроту по периметру, за умови зразкової поведінки в"язнів навіть не замикають у камерах. Однак утекти з неї практично неможливо, хіба що пропливти понад 50 км до найближчого берега. Тому влітку в"язнів навіть виводять на пляж.

41-річний чоловік на ім"я Кнут відбуває покарання за контрабанду наркотиків. Його перевели до Бастоу з колонії суворого режиму. Там він страждав на депресію та постійно хворів.

— Коли я потрапив сюди, то вперше за три роки зміг вдихнути повітря на повні груди. Тут ми стаємо справжніми борцями за природу, — розповідає засуджений. — Якось до нас зайшов директор. Він пив каву. Ми зробили йому зауваження, щоб не пив із пластикового стаканчика, який важко буде переробляти.

Зараз ви читаєте новину «В"язнів на острові Бастоу водять на пляж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути