вівторок, 26 серпня 2008 18:00

Вушні затички заощаджують паливо на літаках

Світові авіакомпанії відмовляються від обгорток для їжі, вушних затичок та іншої зайвої ваги на борту. Кожен грам економить літри палива.

"Британські авіалінії" витрачають щодня майже 8 млн фунтів на пальне. За добу літак перевозить 6 т їжі й обладнання. Тепер співробітники не користуються візками для продуктів і зменшують кількість паперу на борту. Замість журналів і газет будуть електронні монітори. Їжу не загортатимуть у плівку. Столові прибори робитимуть коротшими і тонкішими. Цукор і сіль роздаватимуть за бажанням.

Японська авіакомпанія "Ол Ніппон" замінила алюмінієві рами на сидіннях матеріалом із вуглецевого волокна. Загальна вага сидінь зменшилася на 5%. Завдяки цьому компанія заощадила торік 40 тис. літрів пального.

"Японські авіалінії" користуються виключно паперовими стаканчиками. Пояснюють, що кожен пластиковий додає кілька десятків зайвих грамів.

Інші європейські авіакомпанії заміняють великі пляшки з напоями на середні. Це допомагає заощаджувати майже 12 тис. кілолітрів пального щороку.

Зараз ви читаєте новину «Вушні затички заощаджують паливо на літаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі