четвер, 12 квітня 2007 18:16

Вулицю у місті назвали на честь мафіозі

Містечко Корлеоне на італійському острові Сицилія схоже на музей під відкритим небом. Стіни єдиного кафе завішані постерами з фільму "Хрещений батько". Всі жінки носять чорні ажурні шалі, чоловіки — костюми-трійки. Жителі хочуть бути схожими на мафіозі. Нещодавно на честь боса "Коза Ностри" у містечку назвали вулицю.

73-річний Бернардо Провенцано зараз у в"язниці. Його арештували торік 11 квітня на фермі неподалік від Корлеоне. Бернардо називали Звіром і Бульдозером — за жорстокість, а також Бухгалтером — за педантичність. Наприкінці 70-х він контролював увесь ігорний бізнес Палермо. Через деякий час став "хрещеним батьком" усієї "Коза Ностри".

У розшук його оголосили ще сорок років тому. Вистежили випадково. Мафіозі носив лише білизну, випрану його дружиною. Його майки, труси та шкарпетки подорожували по всій Сицилії. Разом із ними передавалися записки, в яких бос давав вказівки своїм підлеглими. Одну корзину з білизною поліції вдалося перехопити.

На початку тижня суд виніс мафіозі вирок — 12 довічних термінів ув"язнення. Адвокати подали апеляцію. Вони хочуть пом"якшити покарання — до 7 довічних.

Зараз ви читаєте новину «Вулицю у місті назвали на честь мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі