четвер, 25 жовтня 2007 18:34

Воутер Бійдендійк літає перед Білим домом

Автор: фото: REUTERS
  Голландський ілюзіоніст каже, що навчився мистецтва левітації в Індії. Там він проголосив себе магом і взяв ім’я Рамана
Голландський ілюзіоніст каже, що навчився мистецтва левітації в Індії. Там він проголосив себе магом і взяв ім’я Рамана

Кілька днів перехожі біля Білого дому в столиці США спостерігають за напівроздягнутим чоловіком із довгим волоссям. У позі лотоса він "сидить" на метровій відстані від землі.

Це голландський ілюзіоніст Воутер Бійдендійк. Здається, він висить у повітрі. У лівій руці Воутер тримає палку, яка стирчить із землі. Аби перехожі переконалися, що чоловік не має жодної опори, він дозволяє людям пролазити під ним та перевіряти простір навколо.

Бійдендійк розповідає, що довгий час жив у Індії. У місцевих факірів він навчався мистецтва левітації. Тоді ж проголосив себе магом і взяв індійське ім"я Рамана. Якось переміг на конкурсі  ілюзіоністів, отримав нагороду "Золота мантія". Рамана навіть виступав перед королевою Нідерландів Беатріс.

— Левітація — це мистецтво. В Індії до нього ставляться, як до науки. Я сподіваюся, що люди зацікавляться моїми вміннями, — каже Рамана. — Можливо, вони зрозуміють, що реальність — це не лише те, що ми бачимо.

Бійдендійк стверджує, що може злетіти на 10 м над поверхнею землі й читати думки.

Зараз ви читаєте новину «Воутер Бійдендійк літає перед Білим домом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі