понеділок, 07 липня 2008 18:08

Восковому Гітлеру відірвали голову

5 липня в Берліні відкрилася філія музею воскових фігур мадам Тюссо. Серед 75 фігур, представлених на експозиції, була статуя Адольфа Гітлера.

На відміну від інших експонатів, воскового фюрера не можна торкатися або фотографуватися з ним. Однак статуя все одно не вціліла: у перший день роботи виставки 41-річний берлінець відірвав Гітлеру голову. Чоловіка одразу ж  затримала поліція.

Напередодні відкриття експозиції музей провів кілька соцопитувань, які показали, що німці не проти бачити Гітлера в музеї.

— Оскільки ми хотіли відтворити історію Німеччини в персоналіях, ми ніяк не могли обійтися без Гітлера. Ми хотіли показати відвідувачам, як усе було насправді, — каже прес-секретар музею Наталі Руос.

Гітлера зобразили хворим і переможеним чоловіком. Таким, яким він був в останні дні Другої світової війни. На експозиції Гітлер із приреченим виразом обличчя сидить у підземному бункері за столом. Це зробили, аби не створювати враження, ніби музей оспівує лідера нацистів.

Представник ради євреїв Німеччини Стефен Кремер зазначив, що поява диктатора на експозиції може образити багатьох жертв Голокосту.

— Однак якщо виставка сприятиме його демістифікації, варто це спробувати, — додав він.

Зараз ви читаєте новину «Восковому Гітлеру відірвали голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі