понеділок, 29 жовтня 2007 16:26

Волосся Че Гевари продали за 100 тисяч доларів

Минулого четверга пасмо волосся Ернесто Че Гевари, який у 1950-х допомагав Фіделю Кастро здійснити революцію на Кубі, продали за $100 тис.

На аукціоні в Далласі, штат Техас, реліквію придбав 61-річний Білл Батлер, власник книжкового магазину. Він виявився єдиним охочим отримати волосся покійного Че Гевари. Аргентинця, якого вбили 1967 року, вважає одним із найвидатніших революціонерів ХХ ст.

Батлер колекціонує предмети 1960 років минулого століття. Пасмом Че Гевари він планує прикрасити свій магазин. Волосся з голови розстріляного у Болівії революціонера зрізав колишній агент ЦРУ, 71-річний кубинець Ґуставо Війольдо. Йому потрібно було мати доказ про виконане завдання.

Американська влада не хотіла, щоб тіло Че Гевари потрапило назад до Куби. Там його поховали б з усіма почестями як національного героя. Тому його закопали під злітною смугою аеродрому, де його неможливо було знайти.

1995 року кубинська влада заявила, що в Болівії антропологи знайшли рештки тіла Че Гевари. Їх перепоховали на Кубі, не провівши попередньо аналізів ДНК.

Густаво Війольдо та інші експерти стверджують, що залишки Че Гевари ще й досі у Болівії.

Зараз ви читаєте новину «Волосся Че Гевари продали за 100 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі