вівторок, 06 листопада 2007 18:10

Високі підбори можуть спричинити шизофренію

Одна з британських газет підсумувала найбільш незвичні результати наукових досліджень, що за останній час зробили вчені.

Так, дослідники з Мюнхенського університету встановили, що власниці собак ризикують захворіти на рак грудей. Вони підрахували, що 79,7% жінок, хворих на рак молочної залози, мали вдома собаку, коли їм діагностували недугу. Інші мали чотирилапого улюбленця в минулому. Лише 4% ніколи не мали справи з псами.

Інше дослідження, проведене в Норвегії, також показало високий рівень захворювань на рак грудей серед власниць собак — 53,3%. Норвезькі вчені пояснили це вірусом, який живе в крові собак і може прискорити розвиток ракових пухлин.

Німецькі вчені знайшли іншу небезпеку для жінок. Вони стверджують, що носіння високих підборів може спровокувати розвиток шизофренії. Коли людина ходить, то відбувається стимуляція нижніх кінцівок, які впливають на діяльність клітин головного мозку. Якщо носити "шпильки", послаблюється активність у гомілках і стопі. Тому рецептори в мозку стимулюються в меншій мірі.

Через це в мозку виробляється більше гормона допаміну, що є причиною появи шизофренії. Цей гормон викликає ейфорію та збудження, позбавляє сну і спричиняє нав"язливі фантазії. У мозку шизофреніка завжди в кілька разів більше допаміну, ніж у голові здорової людини.

Для чоловіків є хороша новина. Ізраїльські вчені встановили, що "пивний" живіт гарантує їм довголіття. За їхньою теорією, в давні часи мисливці мали сильні м"язи, потрібні для пошуків їжі. Коли вони більше не могли полювати, м"язи перетворювалися на жир, що грів їхні тіла в морози. Це гарантувало "теплу старість".

Те ж саме, кажуть учені, відбувається з чоловіками й нині. Їм уже не потрібно бути сильними мисливцями в молодості, однак на старість за запланованою в давнину програмою вони мають відкласти жир, що грів би їх.

Зараз ви читаєте новину «Високі підбори можуть спричинити шизофренію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі