понеділок, 19 листопада 2007 17:25

Віруючі чекають кінця світу в печері

Тиждень тому 33 росіян, зокрема чотири дитини, забарикадувалися у віддаленій печері Пензенської обл. Вони є членами Церкви останнього дня. У печері збираються чекати кінця світу. Погрожують масовим самогубством, якщо хтось спробує їх вивести.

— Вони погрожують підірвати балон із газом. Ніхто не хоче брати на себе відповідальності й провокувати їх. Серед них діти, — каже міліціонер, який чергує неподалік печери.

Віруючі мають запаси їжі та палива. Над схованкою час од часу здіймається дим чи пара. За версією Церкви останнього дня, кінець світу настане у травні наступного року. Тож прихильники культу підготувалися як слід. Міліціонери припускають: коли в людей закінчиться їжа, вони вийдуть.

— Вони — прості християни. Кажуть, що церква не виконує своїх обов"язків. Кінець світу наближається, тож вони вирішили врятуватися, — каже місцевий священик, отець Георгій.

Раніше адепти Церкви останнього дня відмовилися отримувати паспорти та ідентифікаційні коди. Вони кажуть, що це диявол рахує людей, яких потім забере до себе.

Церквою керує 43-річний Петро Кузнецов. Три роки тому йому поставили діагноз "шизофренія". Останні кілька місяців він спить у труні.

Зараз ви читаєте новину «Віруючі чекають кінця світу в печері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі