понеділок, 26 травня 2008 18:45

Винахідник картоплі-фрі помер у 99 років

  ”Картопляний король” Джон Річард Сімплот заробив 3,6 мільярда доларів
”Картопляний король” Джон Річард Сімплот заробив 3,6 мільярда доларів

В американському місті Буаз штату Айдахо у віці 99 років помер винахідник картоплі-фрі мільярдер Джон Річард Сімплот. На  цьому продукті "картопляний король" заробив $3,6 млрд. Його продукцію постачають у найбільші ресторани швидкого харчування країни.

Сімплот почав працювати з 14 років. У 20 відкрив власну справу — почав постачати сушену картоплю для американських військовиків. Для її підготовки користувався пристроєм для сушіння чорносливу. Згодом він став висушувати на замовлення цибулю.

У 1960-х підписав контракт із мережею фастфудів "МакДональдз". Сімплот першим додумався заморожувати пошинковану картоплю, а потім готувати її у фритюрі.

Згодом бізнесмен відкрив кілька підприємств із виробництва добрив. Потім вклав гроші в компанію "Мікрон", яка займається виготовленням комп"ютерних чіпів.

Про успіх він казав:

— В удачу не вірю. Працюйте чесно й будуйте, будуйте, будуйте. Це все, що я можу порадити.

Останні кілька років "картопляний король" жив із дружиною Естер у готелі міста Буаз. Будинок передав під резиденцію для сенатора штату.

Рідні та друзі Сімплота розповідають, що він був завжди енергійним та активним. Іноді засідання фірми розпочинав о 5.45. Мав почуття гумору. По місту їздив на "лінкольні" із номерами "Пан Картофан". У мільярдера залишився син Батті.

Зараз ви читаєте новину «Винахідник картоплі-фрі помер у 99 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі