середа, 04 липня 2007 19:12

Відьми та чарівники зустрілись у Норвегії

Більш як 60 чаклунів і відьом з"їхалося на конференцію до містечка Вардо у Норвегії на минулих вихідних. Учасники обговорювали проблеми свого ремесла і його майбутнього.

Найбільше труднощів чародії мають в Африці, Мексиці, Індії, Індонезії та Малайзії. Норвезький професор Руне Блікс Хаґен зазначив, що за останні 50 років у цих країнах відьом убили більше, ніж у XVI та XVII століттях в Європі. А тоді на вогнищах спалили близько 50 тис. людей.

Сьогодні чаклунів найчастіше звинувачують у тому, що вони насилають нещастя на родини, шкодять худобі, привертають стихійні лиха. Більшість жертв сучасних "полювань на відьом" — жінки та діти. Чоловіків менше підозрюють у чаклунстві.

Норвезьке місто Вардо для конференції обрали не випадково. У записах суду 1662 року збереглися розповіді кількох молодих відьом про те, що вони начебто побували в пеклі й відвідали сатану. Вхід до пекла, за їхніми словами, розташований неподалік Вардо.

У реєстраційній формі учасники не зазначали, чи вміють чаклувати. Потрібно було лише вказати ім"я, прізвище, місце проживання, а також екскурсії та трапези, які учасник збирається відвідати. На конференцію прибули гості з Австралії, Великої Британії, Данії, Фінляндії, Німеччини, Ісландії, Норвегії, США, Швеції та Росії. Україну не представляв ніхто.

Відкривала конференцію відьом норвезька міністр рибальства 34-річна Хельґа Педерсен.

Зараз ви читаєте новину «Відьми та чарівники зустрілись у Норвегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі