понеділок, 22 вересня 2008 18:31

Відданих фанатів ховатимуть під стінами стадіону

Автор: фото: reuters/christian charisius
  Знайти останній притулок під футбольним стадіоном німецького ”Гамбурга” можна за 4 тисячі доларів. У вартість входить труна або урна для праху в біло-синіх кольорах клубу
Знайти останній притулок під футбольним стадіоном німецького ”Гамбурга” можна за 4 тисячі доларів. У вартість входить труна або урна для праху в біло-синіх кольорах клубу

Німецький футбольний клуб "Гамбург" з однойменного міста відкрив цвинтар для своїх уболівальників. Кладовище розташоване неподалік стадіону, на якому команда грає домашні матчі. У цій землі ховатимуть фанів, які бажають лишитися прихильниками "Гамбурга" навіть після смерті. Перший похорон заплановано днями.

— Останніми роками нас часто просять розвіяти прах фанатів над футбольним полем чи закопати його поряд із 11-метровою позначкою. Але це суперечить німецьким законам. Тому ідея кладовища для фанатів поряд зі стадіоном нам сподобалася, — каже представник команди Крістіан Райхер.

Цвинтар побудували на фанатські та клубні гроші. Тут зможуть знайти останній притулок 500 людей. Під час похорону за передсмертним бажанням фаната включатимуть гімн "Гамбурга". 79-річний Хорст Еверштайн, член ради директорів команди, вже замовив на цвинтарі два місця. Для себе і дружини.

Поховання в цьому місці коштує $4 тис. У вартість входить фірмова біло-блакитна труна або урна для праху із логотипом клубу.

На подібному цвинтарі покояться фанати аргентинської футбольної команди "Бока Хуніорс". Але аргентинський прототип розташовоний далеко від стадіону.

Зараз ви читаєте новину «Відданих фанатів ховатимуть під стінами стадіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі